Actualitat

Barcelona Activa va promoure 1.600 empreses el 2016

L’entitat de promoció econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, que enguany celebra el seu 30è aniversari, ha presentat un informe que rebel•la que durant l’any passat es van constituir  més de 1.500 projectes de negoci.

Segons les dades de què disposa Barcelona Activa, l’any 2016 es van assessorar un total de 2.556 projectes empresarials, d’entre els quals, més de la meitat (1.600) es van constituir en empreses. Segons el calcul intern de l’organització, es preveu que totes aquestes empreses generin més de 3.000 llocs de treball.

Per tipus de negoci, el sector que ha experimentat més demanda durant l’any anterior ha sigut el comerç (20% respecte el total); seguit de la cultura, el turisme i l’oci (un 19%); el servei a les persones (un 14%); la producció creativa (un 13%); i els serveis a les empreses (un 10% respecte a la totalitat).

Noves oportunitats per a autònoms i emprenedors

Barcelona Activa ha mantingut la seva aposta per les persones amb iniciativa empresarial i en règim d’autònoms. En aquest sentit, l’any 2016 es van iniciar dos programes d’ajuts a autònoms que perseguien un doble objectiu: promoure la continuïtat empresarial i engegar una activitat econòmica.

D’aquesta manera, es van repartir dos milions d’euros entre els emprenedors que van iniciar la seva activitat en els dos darrers anys i es va encetar una línia d’ajuts de fins a 6.000 euros per a aquelles empreses individuals o microempreses que es fessin amb un negoci del sector del comerç, els serveis, la indústria o la restauració.

Barcelona Activa, 30 anys impulsant l’activitat empresarial

Les xifres del 2016 presentades per Barcelona Activa s’han donat a conèixer l’any en que l’entitat celebra tres dècades de vida. 

Durant aquests anys d’existència, ha promogut milers d’activitats per donar un impuls a l’activitat econòmica de la ciutat i per millorar la taxa d’ocupació i de creació d’empreses del municipi.

Contacte

  • Jordi Sala
  • 08030 - Barcelona
  • (Barcelona)
[...]
Carregant...
Informació legal
x

e-mail: info@alternativabarcelona.com

¡CSS Válido!